Tuesday, 12 April 2011

Selama Dirimu Benar

Malu sebenarnya aku mahu menceritakan, menulis, mencurahkan perasaan yang aku alami selama ini kerana ia sudah lama, terlalu lama berpaut di hati. Tetapi apakah daya? Ini sahaja yang mampu aku lakukan untuk mententeramkan jiwa yang bergelora ini kerana aku tahu, putus cinta itu tidak mengerti apa itu jantina, lelaki atau perempuan, asalkan ia adalah satu tubuh yang berperasaan, ia akan menggenggam kuat dan tidak akan melepaskan dengan sewenang-wenangnya. 


Sebenarnya ada segelintir manusia menegur kenapa aku harus melayan perasaan sehinggakan most of my entries are emotional. So what if my blog entries are all emotional? Who ask for your opinion? Not me and I'm not interested to know pun. Same goes to you bloggers out there. Kenapa? Why? Kenapa ubahkan diri sendiri kerana mahu memikat perhatian orang ramai? 

Do you know that many celebrities out there right now are not recognized for who they are at all. Sebab tulah ada di antara mereka merana, meraung kesakitan because there are deep tensions to arise between the real them and the construct. 


So be yourself! Write what your heart tells you to! Warna kan blog kau mengikut kata hati kau sendiri. Letak gambar pape yang kau nak. Share the color of your thoughts and heart to the world. Never let anyone bring you down, remember that. 

"Hanya kerana seseorang tak menyukaimu, bukan bererti kamu harus berubah demi mereka. Selama dirimu benar, tetaplah jadi dirimu"


12 comments:

Cerita Saya, said...

Kadang2 frust bcinta tue penting blh bt kita jd lbh baik dan akan dpt yg lbh baik.. Jd kn tulis lah apa yg rasa nak tulis tak kisah kisah sedih ke tak asalkan kita tak tipu diri kita. :)

AimanAriffin said...

Certa Saya: :) I could not agree more with you. Betul semua tu. Thanx :)

renjizakura said...

noted aiman :)

AimanAriffin said...

Renji: ehhh? its definitely not for u bro.

hikayat aku dan mereka said...

aiman, if blog ni ada button like.. i will like byk2 kali... then.... like u to my blog.. haha... every word, so true!

AimanAriffin said...

Nur: ahahaha eish, post ni biasa je la. glad that u feel like this too :)

hikayat aku dan mereka said...

sgt suka.. =) write more... i look forward to read.. lepas ni, u gonna see me comment slalu.. haha...
*konon2 tgh free padahal my exam is coming.. hahahah!*

FaiZaH YaaKuB said...

sometimes boleh hilangkan rasa sedih bila kita tulis everything yg kita rasa x kira dalam blog,kertas or diari..

AimanAriffin said...

Nur: haha Insyallah, I will :) adoi jgn ckp pasal exam boleh? sebab i ada exam on the 14th and 15th haha

AimanAriffin said...

Faizah: betul tu. Itu pilihan punyai setiap individu asalkan cara luahan sakit itu sihat untuk kita :)

misshoho said...

yeahh..spill out everything in ur blog..sokong 100%..;))..hey,thanx for dropping ur comment at my blog..:))..
nice to meet u..:)

AimanAriffin said...

misshoho: no worries :) nice to meet u too. Thank u. I will express my thoughts and emotions and feelings into this small blog of mine. tq :)