Saturday, 9 April 2011

It Gets Better



Untuk bergerak maju dari satu tahap ke tahap yang lain adalah sukar sebenarnya pabila ada begitu banyak kenangan indah berterbangan menarik kau kembali menggenggam cinta yang dulu kau peluk, dakap, erat-erat.


Untuk melihat diri kau melepaskan kenangan masa lalu itu merupakan bahagian yang paling sukar di dalam proses penyembuhan secara keseluruhannya. It was good what You and I had. Sangat hebat sehinggakan kebencian yang cuba ditanam di dalam hati ini gagal untuk memisahkan kita.


Apakah ini cinta sejati? It must be. What else could it be?

Kadang-kadang ketika aku berjalan dan melihat potongan serpihan kenang-kenangan yang terlantar di permukaan tanah kasar, no matter how sad or heartbroken I was, I managed to pull a smile on my face. Aku berbisik dan memujuk pada diriku sendiri, it's okay to let go. Mungkin ini adalah untuk yang terbaik. Mungkin salah satu daripada kita akan bahagia di hujung jalan mati ini.


Everyday I tell myself that I need to learn to be an adult. Where I keep my emotions into a box and put it aside so that I can be that person who feels that he is bigger than life. 

TAPI akan ada pada waktu ketika aku jatuh atau pada masa emosi yang di kunci rapat berjaya membebaskan diri and consume the very deepest part of me. I hold on tight to my heart. I whisper. It's okay. It gets better. It gets better.





8 comments:

chekuduks bacee said...

susah kan bile kite still hidup dlm bayang2 kenangan dan kekecewaan mse dlu.....semuanya melukakan hati....wlaupun ade mse kite kuat tp smpai satu tahap i rse mcm give up dan x mampu nk hadapi semua...apetah lg by being alone ...all this things somehow turn me from the happiest to the gloomy person....haihhh sadddd

AimanAriffin said...

Chekuduks: yeap. just gotta keep on marching forward

renjizakura said...

nice pictures

AimanAriffin said...

Renji: thanx :)

hikayat aku dan mereka said...

aiman, it will gets better.. it will.... we wont be able to forget it completely,but, we will move on.. we must move on..

and benda tu, we gonna carry it with us... UNTIL... this one fine day... where we can find someone yg boleh tlg kita tanam kenangan tu.. =)

and yes... i rasa, both of us are in the same situation..

and thanks sbb dropping by my blog... finally there's someone yg faham... =)

AimanAriffin said...

Hikayat: hehehe I knew it we were in the same shoes when i read ur post. Its fate that introduce us. :) and thank u so much ya

hikayat aku dan mereka said...

haha... no worries.. i think both of us asyik thanks each other in every comment.. =) tapi nak ckp gak.. thanks! btw, u can call me nur.. hehe...

AimanAriffin said...

Nur: ahahah i was wondering nak tanya jugak ur name tapi segan. haha yeah. thanx ya aish sorry ckp lagi lols