Wednesday, 18 May 2011

Cinta

"Cinta" pasti ialah satu perkataan yang paling fleksibel dalam setiap bahasa wujud di dunia ini. Kau berikan perasaan cinta itu pada kucing, teman, kuih, kawan, coffee, music, songs, movies, lover, even can be applied to technology (I love my iTouch! Tanpa dia sunyi betul hidup. Nama dia Cik iMine ala ala bunyi Aiman jugak. Okeh dah lari topic! -.-')

Jadi, cinta yang bagaimana kau inginkan? Romantis, materialistik, erotic? atau sebagainya. Cinta, dalam semua hak dan jenis dan menifestasinya, menjadi lampu cahaya kita. Apapun emosi yang kita labelkan sebagai cinta, menjadi overwhelmingly positive. 



Cinta, mempunyai kekuatan untuk membesarkan semangat kau, mampu menarik yang terbaik di dalam diri kau, it encourage a great openness to others and inspire us to perform act of kindness. Cinta itu menghibur dan menselesakan kau, Cinta meyakinkan kau dan meningkatkan kepercayaan diri kau dalam diri kau sendiri.

Love can summon up our deepest reserves of passion and intensity and abandon us to bliss. Cinta, dapat mengikat hubungan antara keluarga dan teman rapat sepanjang hidup kau. Walaupun rasa sakit berpisah dengan keluarga dan teman atau kekasih, perasaan kehilangan, perasaan putus cinta, menjadi peringatan yang indah di dalam satu kehidupan seseorang itu kerana Cinta memperkayakan kau dan mengembangkan kemampuan kau untuk empati (kemampuan untuk memahami dan berkongsi perasaan dengan yang lain)



  

16 comments:

renjizakura said...

love your entry
ur definiton of love mcm bunyik3 istilah sains pon ad gak aiman
lol

a-yiee da vincci said...

nice entry

Mutiara Bernilai said...

^__________^


senyum lebar utk pengertian cinta dr kamu ini..

c.i.n.t.a~

Kehoe Cheong said...

Love is universal.It has no boundary when it comes to definition,right? Anyway,what an awesome description about love of yours.

I love the picture,from the movie No Strings Attached,am I right? Natalie Portman is so cute.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

macam2 definisi CINTA di sini ye.
anyway, nice entry u wrote:)

Namee Roslan said...

ah few times namee cuba untuk masuk account ni tak boleh. somethng wrong with blogspot. wow..terus baca kisah cinta ni ..hehe. come on tell us about yours. teringin juga nak tahu :) as u seems unique from my eyeview. kisah cinta pun tentu unique :)

Miss Shikio said...

ehem3... kompem cinta u akan berasa dirinya istimewa

weeuuuuu~

AimanAriffin said...

Renji: haha, mungkin definisi cinta dari perspektif seorang lelaki? lols thanx ya :)

AimanAriffin said...

A-yiee: thank you :)

AimanAriffin said...

Mutiara: wahh thank u so much! :) I appreciate it :))

AimanAriffin said...

Kehoe: she's in my "soon to be gf" list haha

yes it is universal and it is blind as well haih

AimanAriffin said...

Fifiey: haha agakla kan. thank you :)

AimanAriffin said...

Namee: haha let the past be the past but I will share my experience tho :) thank you Namee for ur kind words :)

AimanAriffin said...

Shikio: hahaha yela tuh :-s haish.

liyana said...

CINTA..like ur explanation about it..

AimanAriffin said...

Liyana: thanx! :)