Sunday, 10 April 2011

Abandon Ship

Di sini, tempat aku baring di dalam bilik yang gelap menunggu, waiting for the thoughts of loneliness and pain to consume me. Aku dengar bunyi detikan jam, I wonder. I wonder where could you be right now. What could you be doing right now? alone? or with someone else? 


It hurts actually. Pedih, sakit, pahit rasanya bila kau ditinggalkan oleh seseorang yang kau betul-betul sayang dan cinta secara jujur, ikhlas dari lubuk hati ini.


Lagi kecewa bila segala usaha telah di lemparkan tetapi ianya masih tidak cukup untuk menyelamatkan cinta itu.

Perit bila kau melihat cinta itu seperti kapal karam yang perlahan-lahan di telan oleh laut luas yang kosong. Kau rasa tidak berdaya, kau rasa helpless, kau rasa harapan itu telah lama meninggalkan kau. Apa yang setia berada di samping kau hanyalah memori kenangan indah saat bersama. 

Berada di tanah asing ini, semuanya kelihatan hambar. Tiada siapa yang mahu memahami dan aku tidak mahu di fahami. Sometimes when you tell them your worries, you will eventually open up your wounds all over again. Lebih baik aku tanamkan perasaan ini dan berdoa yang terbaik untuk dia dan diri ku sendiri.


Aku tahu aku tidak patut tangisi apa yang bukan milikku. Slowly insyallah.      


6 comments:

hikayat aku dan mereka said...

so true... it hurts bila we talk about it... but, sama je sakitnya bila kita pendam sorang2... i guess, no way out for the pain... we just need to live with it...=)

AimanAriffin said...

Nur: u have my pt. We cannot do anthing but embrace the pain and live with it

renjizakura said...

eyh ur hostel rite apartment ek? mcm tingi jer tingkat i tgk

AimanAriffin said...

Renji: yeah it is. boleh dikatakan macam condola

namie.latif said...

Sebanyak mana kita cuba jadi org yang nakkan happiness, nakkan moving on tu macam senang di siang hari, gelak dgn kawan kawan dan cuba have fun, bila malam yang kita nak tidurkan diri kita,mesti kita selalu recall balik all the memories we had. Good and bad times,with someone we adore the most.

Orang kata,takdir Allah things happened. Ada jugak org kata,tak semestinya kita takboleh ubah,cuma kita kena usaha. Tapi there are times yang kalau Allah dah kata 'thts it', memang sampai situ sahaja jalan ceritanya. The reason yg Allah tak izinkan benda tu berterusan,Allah yg tahu. And what I know is,Allah tak pernah salah dgn segala keputusan yg dia buat untuk menentukan jalan hidup kita. Bukan kita tak cukup usaha,tapi,kalau org tu dah tinggalkan kita,it means dia taknak dgn kita. Kalau dia dah move on,Allah pun nak ajar kita benda yg sama.

Sebab tu there's a saying yg kata, if you love someone let them go,if they come back,they're yours. If they dont,it's not even yours in the first place.

Dalam time yg kosong ni,kalau dia memang btul ditakdirkan for you,she'll come back. But in the mean time,we just have to bare with it and try to live our life. Sebab, kita diberi peluang utk hidup sekali je kan. We should,even if it's hard. No one ever said life is like a bunch of roses,it will never be.

So,be a man. Stand up strong,and cuba untuk menghargai apa yg kita ada sekarang. Tak ada org kata senang,tapi kalau kita bersusah skrg,im sure God will give us something better.

AimanAriffin said...

Namie: you are right and you know that I know all these. I know. I know all of it. I know it too well. But I wish you could just say it right to my heart because it's stubborn. It doesnt want to listen. I would want to if I could but the problem is I cant